Bästa böcker om aktier (för nybörjare och experter)

Bästa böcker om aktier

Bästa böcker om aktier (för nybörjare och experter)

Inför sommarsäsongen kan det vara läge att fylla på med lite bra böcker om börsen för att ladda med ny kunskap. I det här inlägget har vi valt att lista våra 6 bästa böcker om aktier, mind set och investeringar i allmänhet så det är bara att börja förkovra sig!

Obs! Det här inlägget innehåller reklam- och sponslänkar, via dessa erhåller Investeringsstrategier provision på eventuella köp.

 • Börspsykologi : så blir du en bättre investerare
  av Cristofer Andersson
  Detta första tips är en riktig succé skriven av Cristofer Andersson som själv investerat aktivt på börsen i över tio år. Många nya och gamla sparare har vittnat om att den här boken varit en game changer eftersom den lär ut och fokuserar på psykologin bakom lyckade investeringar.

 • Aktier : 3 steg till ekonomiskt oberoende
  av Ola Lauritzson
  Ola Lauritzson har för mig personligen varit en stor inspiratören när det kommer till entreprenörsskap men också gällande investeringar. Många känner igen honom som GI-mannen med produkter och kokböcker inom hälsa men han är också en välprofilerad och duktig investerare. Den här boken är grundläggande och har varit ett bra startskott för många nybörjare!

 • Köp billigt – sälj dyrt : hur du blir miljonär på aktier
  av Mattias Eriksson
  Det här är en klassisk bok som verkligen ger förståelse och insikter om hur aktier och investeringar fungerar. Som titeln avslöjar fokuserar författaren Mattias Eriksson på smarta investeringar och hur man därmed kan bli miljonär på aktier.

 • Think and Grow Rich
  av Napoleon Hill
  Think and grow rich är en omhuldad bok om motivation och vägen till rikedom och framgång. Många både svenska och internationella investerare håller den kär och den brukar hamna på topplistorna över bästa böcker om aktier och investeringar man bara måste läsa om man har minsta intresse!

 • Rich Dad Poor Dad
  av Robert T. Kiyosaki
  Robert T Kiyosaki är en välkänd investerare som med denna handbok i ekonomiskt tänkande verkligen stuckit ut hakan genom att bland annat påstå att allt man lärt sig om ekonomi och livet i skolan är nästintill värdelöst och att man istället ska gå en annan väg. Boken vänder upp och ned på ens världsbild vilket är otroligt nyttigt och man ser på det ekomiska samhället med helt nya ögon!

 • Investera med rätt fokus : 15 råd som tar dig till nästa nivå
  av Magnus Andersson
  Det här är otroligt bra läsning om aktier och investeringar som också bygger på en teori som går emot mycket av det klassiska börstugget om diversifiering och riskspridning. Magnus Andersson som själv är en av Sveriges största aktieprofiler skriver här om vägen till att slå index genom att koncentrera sitt kapital och investeringar till de allra bästa bolagen. I korthet handlar boken, inte helt oväntat, om att investera med rätt fokus!

Man säger att kunskap är makt och ett av de bästa sätten att tillskansa sig kunskap är faktiskt genom att läsa riktiga fysiska böcker. I dag läser allt fler böcker och tidskrifter digitalt men det finns en del forskning som visar på att man lättare tillgodogör sig text om den inte läses från en skärm. Så passa på inför sommaren att läsa några av de bästa böcker om aktier som finns. Mer tips på läsning i hängmattan eller i skuggan för den som vill komma igång med sparandet hittar man bland annat i detta inlägg!

Lämna en kommentar